Miten etäkoulutus toimii?

Google Meet

Googlen Meet on kevyt ja helppokäyttöinen videokokous-palvelu, jonka käyttö ei edellytä erillisten ohjelmien asentamista omalle tietokoneelle. Voit käyttää palvelua suoraan web-selaimessa (mielellään Chrome).

1. Siirry sivulle meet.google.com. Google Meet -etusivulla valitse Liity kokoukseen / Join a meeting.

Huom! Jos olet saanut koulutuskutsun mukana linkin, pääset sillä suoraan oppimisympäristöön.

2. Kirjoita kenttään sähköpostitse saamasi kutsukoodi.

3. Google Meet aktivoi automaattisesti tietokoneen mikrofonin ja kameran ja kysyy luvan näiden käyttämiseen. Hyväksy luvat. Voit sulkea halutessasi oman videon ja mikrofonin koulutuksen ajaksi napsauttamalla alareunan kuvakkeita. Voit tehdä sen myös myöhemmin koulutuksen aikana.

Kirjoita nimesi, jolla liityt koulutukseen (nimi näkyy muille osallistujille) ja pyydä saada liittyä koulutukseen napsauttamalla Pyydä saada liittyä -painiketta.

4. Kun liittymispyyntösi hyväksytään, avautuu palvelu ruudulle. Oikeasta yläkulmasta näet kaikki osallistujat sekä Chat-palvelun, jonka kautta voit lähettää kysymyksiä kouluttajalle. Alareunasta voit aktivoida tai deaktivoida mikrofonin ja kameran. Voit poistua koulutustilasta napsauttamalla punaista puhelimen luuria alareunasta.

Koulutuksen ajaksi voit pienentää web-selaimen ikkunaa ja avata toisen sovelluksen vierelle, jossa voit tehdä omatoimisesti samat asiat kuin kouluttaja. Etäkoulutus toimii parhaiten, jos käytössäsi on riittävän suuri näyttö tai kaksi näyttöä. Jos käytät pientä näyttöä (esim. läppäri), voit vaihdella sovellusten välillä tehtäväpalkin kautta.

Jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja, voit kirjoittaa niitä chat-ikkunaan, jos et halua käyttää mikrofonia.

Ja lopuksi, muista että:

  • Etäopetuksen aikana saa ja pitää olla itse aktiivinen ja kertoa esimerkiksi, jos jokin asia meni ohi tai on teknisiä ongelmia

  • Etäkoulutuskin voi olla parhaimmillaan yhtä osallistavaa ja intensiivistä kuin lähiopetus

  • Rauhallinen ympäristö helpottaa koulutukseen keskittymistä. Ota vaikka kahvikuppi mukaasi ja varaa itsellesi oma neuvotteluhuone!

Voit sijoittaa tietokoneen ruudulle rinnakkain web-selaimen, josta seuraat kouluttajan ohjeita sekä sovellusohjelman, jota käytät itse. Isokokoisen näytön käyttö on suositeltavaa, mutta voit käyttää palvelua myös kannettavalla tietokoneella vaihtamalla ruudulla näkyvää ohjelmaa. Tässä allaolevassa kuvassa on Adoben Photoshop -etäkoulutusnäkymä opiskelijan jaetulla ruudulla: